Talisker 18 year old

8,6
Proefnotitie
Proefnotitie

Kleur

Amber

Geur

Rijpe, fruitige Victoriapruimen, reine-claudes, wellicht gedroogde sinaasappelschil met wat butterscotch of toffee met rum en een vleugje rook achteraan. De rook treedt al snel op de voorgrond en de toffeetoon wordt vergezeld van een licht pepermuntje. Met water komen die zeetrekken nogmaals bovendrijven: botenlak, eetbaar zeewier. Nog steeds zoet; nu met tonen van jodium en de rokerigheid van een onafgestreken lucifer.

Smaak

Vooraan zoet, dan wat assertiever met een wolkje rook. Het algehele resultaat is verwarmend. Ontwikkelt zich naar rook, koolteer en toffee.

Afdronk

Halflang. De karakteristieke pepervlaag in de afdronk is subtiel aanwezig in de nasmaak.

Meer details op Drammer.com

WhiskyPrijzen.com heeft de prijzen van 3 webshops vergeleken waar Talisker 18 year old Single Malt wordt verkocht voor een prijs tussen de 149 en 200 Euro.

Jouw whisky app met barcode scanner, alle WhiskyPrijzen.com prijzen en de beste whisky aanbiedingen op een rij. Hou eenvoudig je verlanglijst, collectie en beoordelingen bij.

— Advertentie —

AdBlocker gevonden

Deze website wordt gefinancieerd door advertentie inkomsten. Schakel je AdBlocker uit of whitelist onze site om de prijzen weer te geven.

gemarkeerde shops betalen ons een kleine vergoeding voor elke bestelling die gemaakt wordt via deze website.